top of page

Mitä Curly Girl metodi tarkoittaa ja miten pääsen alkuun?

Päivitetty: 25. maalisk. 2022

Curly Girl -metodi tarkoittaa luonnollista tapaa hoitaa ja korostaa kiharia tai lainekkaita hiuksia. Tuotteiden käyttö edistää hiusten hyvinvointia ja tuotteet sopivat niin kiharalle, laineikkaalle, afrolle kuin suorallekin hiukselle.

Luonnonkiharat hiukset

Curly Girl metodin perusteet


Curly Girl -metodi viittaa Yhdysvalloista lähtöisin olevaan trendiin, jossa kiharia hiuksia hoidetaan ja korostetaan luonnonmukaisesti. Käytännösstä tämä tarkoittaa sellaisten tuotteiden käyttöä, jotka eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, parabeeneja ja kuivattavia alkoholeja.


Mielestämme metodin pohjalla on tärkeä ajatus siitä, että ihmiset voisivat arvostaa omia luonnollisia hiuksiaan. Mikäli hiuksesi taipuvat tai kihartuvat luonnostaan, voit korostaa tätä piirrettä metodin avulla. Suoria hiuksia voi taas ravita metodiin sopivilla tuotteilla ja auttaa hiuksia esimerkiksi pörröisyyden estämisessä tai proteiinin lisäämisessä.


Myös moni suorahiuksinen käyttää Curly Girl -metodin tuotteiita, sillä ne eivät sisällä hiusten hyvinvoinnille haitallisia aineita.


Haluan aloittaa Curly Girl metodin, miten toimin?


Alta löydät metodin vaiheet helposti koostettuna viiteen eri vaiheeseen aina pesusta kuivaukseen. Mikäli metodi on sinulle täysin uusi, saattaa sen aloitus kuulostaa kovin työläältä. Lupaamme kuitenkin, että kunhan pääset alkuun, on sen toteutus yhtä helppoa kuin normaalikin hiustenhoito rutiini! Eikä paluuta ole, sillä hiuksesi voivat paremmin ja kiharasi heräävät uuteen eloon! Me teemme myös metodistasi helpomman emmekä seuraa ns. normaali metodia vaan rikomme hieman ”rajoja”!


Vaihe 1: Pesu


Voit aloittaa Curly Girl metodin helposti kotona. Huomioi, että sinun tulee vaihtaa kaikki hiustuotteesi metodiin sopiviksi. Mikäli käytät jo luonnollisia hiustuotteita, voit tarkastaa helposti tuotteen sopivuuden esimerkiksi Curlsbot:in avulla. Curlsbot tarkastaa ainesosaluettelon ja kertoo sinulle, mikäli tuote sisältää haitallisia ainesosia.


Metodin ensimmäinen vaihe on tehdä ns. “final wash", eli pesu jossa puhdistetaan hiuksista metodiin sopimattomat aineet ja muut tuote jäämät. Final wash - shampoon tulee sisältää poikkeuksellisesti sulfaatteja, eikä shampoota tarvitse käyttää muutoin kun metodin ensimmäisessä vaiheessa tai mikäli olet käyttänyt metodiin sopimattomia tuotteita. Verkkokaupastamme löydät esimerkiksi Pretty Curly Girl - Reset, aloitus shampoon.


Älä käytä aloituspesun jälkeen enää sulfaatteja sisältäviä tuotteita. Jatkossa, suosittelemme pesemään hiukset shampoolla ja harvemmin co-wash tuotteella eli pesevällä hoitoaineella. Curly Girl metodissa normaali shampoo ("low poo") tarkoittaa silikonitonta ja sulfaatitonta hellävaraista pesua eli "normaalia shampoota".


Vaihe 2: Hoitoaine


Aloituspesun jälkeen, käytä hiuksiisi normaalisti metodiin sopivaa hoitoainetta ja tarvittaessa hiusmaskia kuiville hiuksille. Kuivat tai takkuuntuvat hiukset kannattaa harjata jo märkinä, jotta hoitoaine levittyy tasaisesti. Harjaamiseen suosittelemme aina metodiin sopivaa Wet Brush -harjaa.

Sumilayi suomalainen shampoo ja hoitoaine Curly Girl

Vaihe 3: Jätettävä hoitoaine


Älä kuivaa hiuksia. Levitä märkiin hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja/tai kihara cremeä. Voit myös harjata tässä vaiheessa jätettävän hoitoaineen tasaisesti hiuksiisi.


Vaihe 4: Muotoilu


Muotoilutuotteet, kuten geeli puristellaan levitetään omalla tyylilläsi, märkiin hiuksiin (tai vähän pyyhekuivaan mutta tämä on harvinaisempaa) Suosittelemme aina kahden eri geelin käyttöä parhaimman mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Ensin, hiuksiin levitetään kevyt, pörröisyyden estävä geeli tai kiharavoide/ aktivaattori ja lopuksi pitävämpi geeli, joka pitää hiukset kurissa ja kiharat pomppivina.Yleisesti geeliä kannattaa ottaa n. herneen kokoinen määrä kämmeneen, hieroa se käsiin ja sen jälkeen levittää käsistä hiuksiin läpikotaisin. Voit myös harjata geelin hiuksiin ja/tai käyttää Denman- kiharanmuotoiluharjaa. Denman on loistava harja kiharalle!


Vaihe 5: Kuivaaminen


Ethän ole vielä kuivannut hiuksiasi? Hyvä!


Kotona kuivaamiseen voi käyttää esimerkiksi vanhaa T-paitaa tai mikrokuitypyyhettä. Puristele hiuksia hellästi, älä hankaa. Mikrokuitupyyhe on huomattavast hellävaraisempi kuin t-paita, eikä pörrötä hiusta niin paljon. Verkkokaupastamme löydät puuvillan tuntuiset pehmeät mikrokuitupyyhkeet.


Halutessasi voit myös plopata kiharat, jättämällä T-paidan hiuksiin n.10 minuutiksi, niin saat ylimääräistä kosteutta hiuksista pois. Ploppaus ei tosin monille hiuksille sovi ja hiukset saattavat mennä sekaisin. Sen vuoksi suosittelemme puristelemaan hiukset ensinhellästi mikrokuitupyyhkeellä ja sen jälkeen jättäen diffusoimaan tai ilmakuivaamaan hiukset.


Käytä diffuuseria parhaimman tuloksen saavuttamiseksi. Älä myöskään koske hiuksiisi ennen kuin ne ovat täysin kuivuneet. Kun hiuksesi ovat täysin kuivat, voit puristella mahdollisen castin, eli muotoilutuotteista mahdollisesti jäädyn kovuuden pois hiuksista (voit käyttää myös pientä määrä öljyä).


Mistä voin ostaa Curly Girl tuotteita?


Mistä näitä ihmeellisiä luonnontuotteita sitten saa? Curly Girl metodiin sopivia tuotteita myydään lähes jokaisessa hyvinvarustellussa kaupassa. Esimerkiksi osa XS ja Garnier tuotteista sopii metodiin. Kaupan tuotteista on kuitenkin usein hyvin paljon vettä, jonka vuoksi suosittelemme aina ostamaan laadukkaita kampaamotuotteita, jotka ovat täynnä "pelkkää hyvää tavaraa". Verkkokaupastamme löydät metodiin sopivia tuotteita jokaiselle budjetille. Olemme myös kategorioineet tuotteet niin, että sinun on helppo löytää juuri sinun hiustyypillesi sopivat tuotteet.


Curly Guy Suomi


Miksi metodin nimessä on feminiininen sana "girl"? Voiko miehet käyttää Curly Girl metodia?


Curly Girl on nimestään huolimatta tarkoitettu ihan jokaiselle, olit sitten mies, nainen tai muunsukupuolinen. Itseasiassa miesten kiinnostus luonnonkiharoiden hiusten hoidossa on nostanut päätään viime vuosien saatossa! Helpottaaksemme ostostentekoa, löydät verkkokaupastamme miehille suunnatun kategorian, jonka tuotteissa tuoksuina ovat esimerkiksi piparminttu ja sitrus.


Missä voin käydä Curly Girl kampaajalla?


Curly Girl kampaamon löytäminen voi olla hieman haastavaa, sillä haluat varmistaa että a) luonnonkiharasi leikataan ammattitaidolla ja b) hiuksiisi ei laiteta metodiin sopimattomia myrkkyjä. Curly Girl kampaajalla käynti ei kuitenkaan ole pakollista, mutta saat näin kiharasi paremmin esille kun leikkaus on tehty kiharoita kunnioittaen.


Kampaamomme Salon Enigma on erikoistunut luonnonkiharan hiuksen leikkuuseen, värjäykseen ja muotoiluun. Löydät Salon Enigman Helsingin Punavuoresta ja pian myös Espanjasta, Malagasta. Halutessasi voit varata ajan myös kiharan hiuksen leikkaukseen, pesuun ja muotoiluun, joka sisältää kaikki vinkit ja oikeiden tuotteiden räätälöinnin juuri sinun hiuksillesi täältä.Mikäli kysymyksiä herää koskien metodia, kampaamoamme tai verkkokauppamme tuotteita, ethän epäröi olla meihin yhteydessä.


Ja, ennen kaikkea, toivomme sinulle antoisaa matkaa hiustesi elinvoiman lisäämisessä. Nauti luonnollistista ja kauniista kiharoistasi!


418 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page